Сучасні аспекти пошуку та створення непатогенних надсинтетиків гіалуронової кислоти - Грищенко, Марина Іванівна; Старовойтова, Світлана Олександрівна (My University, 2024)
Завдяки генній інженерії вдалося створити високопродуктивні штами-продуценти ГК. Найкращі показники виходу цільового продукту були у B. subtilis 3NA (7 г/л), що найбільш наближені до показників промислових штамів, при часі культивування 11 год. проти 24 год. у виробничих штамів

Thanks to genetic engineering, it was possible to create highly productive strains of HA producers. The best indicators of the yield of the target product were in B. subtilis 3NA (7 g/l), which are closest to the indicators of industrial strains, with a cultivation time of 11 h. against 24 hours in production strains
Keywords: гіалуронова кислота; надсинстетики; мікробний синтез; кафедра біотехнології і мікробіології; hyaluronic acid; supersynthetic microorganisms; microbial synthesis