Культура й економіка: ефект взаємодії в ринкових умовах - Зелінський, Микола Юхимович; Саракун, Лариса Петрівна (My University, 2016)
Досліджуються основні аспекти взаємодії культури й економіки. Розкриваються механізми фінансування галузі культури в умовах ринку. Обґрунтовується необхідність радикальних змін в ідеології управління соціальними й фінансовими проблемами культури. Розглядається економічна креативність у виробництві культурних благ і послуг. The main aspects of the interaction of culture and economy are studied. The mechanisms of financing of culture in the market conditions are revealed. The necessity of radical changes in the ideology of management of social and financial problems of culture is substantiated. The economic creativity in the production of cultural goods and services is considered.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; культура; економіка культури; ринок; механізми фінансування культури; екстерналії; креативний сектор; culture; economics culture; marketplace; culture mechanisms funding; externalities; creative sector