Квантовий комп'ютер та перспективи його використання - Щирська, Ольга Сергіївна; Бруневич, Володимир; Лешковят, Ольга Василівна; Носенко, Володимир Єрофійович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна (My University, 2017)
Вчені, на сьогоднішній день, активно працюють над створенням суперкомп’ютера майбутнього. Саме квантовий комп’ютер міг би стати основою для створення машин, здатних «навчатися самостійно», а це, по суті, за крок від реалізації ідеї «штучного інтелекту». Важко передбачити заздалегідь, технічний прорив у якій із галузей науки допоможе людям зробити новий технічний стрибок. Але, безсумнівно, цей день рано чи пізно настане. Scientists, for today, are actively working on creating a supercomputer of the future. It is the quantum computer that could become the basis for the creation of machines capable of "learning independently", which is, in essence, a step from the implementation of the idea of "artificial intelligence". It is difficult to predict in advance the technical breakthrough in which of the branches of science will help people make a new technical jump. But, of course, this day will come sooner or later.
Keywords: суперкомп'ютер; технічний прорив; supercomputer; technical breakthrough; кафедра фізики та професійної безпеки