Спосіб виробництва пектину з бурякового жому (Патент на винахід № 10267) - Свінціцька, Анна Іванівна; Танащук, Людмила Іванівна; Крапивницька, Ірина Олексіївна; Карпович, Микола Сергійович (My University, 1996)
Запропоновано спосіб виробництва пектину з бурякового жому, який включає гідроліз протопектину, екстрагування пектину, відстоювання, фільтрацію пектинового екстракту, осадження пектинових речовин спиртом, розділення твердої та рідкої фаз, висушування пектину. Гідроліз здійснюється при температурі 78-85оС протягом 90-120 хв. Proposed method of production of pectin from sugar beet pulp, comprising protopectin hydrolysis, extraction of pectin, sedimentation, filtration pectin extract deposition of pectin alcohol, separation of the solid and liquid phases, drying of pectin. Hydrolysis is carried out at a temperature of 78 85 ° C for 90-120 min.
Keywords: буряковий жом; beet pulp; пектиновий екстракт; екстрагування; гідромодуль; гідроліз; протопектин; іонітна очистка; pectin extract; extraction; hydronic; hydrolysis; protopectin; ion-exchange purification; кафедра технології цукру і підготовки води