Свінціцька, Анна ІванівнаТанащук, Людмила ІванівнаКрапивницька, Ірина ОлексіївнаКарпович, Микола Сергійович2012-09-072012-09-071996Патент 10267 UA, МПК 5 A23L1 /0524, С08В37/06 Спосіб виробництва пектину з бурякового жому / Свинцицька А. І., Танащук Л. І., Крапивницька І. О., Карпович М. С. ; заявник - Національний університет харчових технологій. — № 95062766 ; заявл. 14.06.95 ; опубл. 25.12.96 , Бюл. № 4, 1996 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2414Запропоновано спосіб виробництва пектину з бурякового жому, який включає гідроліз протопектину, екстрагування пектину, відстоювання, фільтрацію пектинового екстракту, осадження пектинових речовин спиртом, розділення твердої та рідкої фаз, висушування пектину. Гідроліз здійснюється при температурі 78-85оС протягом 90-120 хв. Proposed method of production of pectin from sugar beet pulp, comprising protopectin hydrolysis, extraction of pectin, sedimentation, filtration pectin extract deposition of pectin alcohol, separation of the solid and liquid phases, drying of pectin. Hydrolysis is carried out at a temperature of 78 85 ° C for 90-120 min.otherбуряковий жомbeet pulpпектиновий екстрактекстрагуваннягідромодульгідролізпротопектиніонітна очисткаpectin extractextractionhydronichydrolysisprotopectinion-exchange purificationкафедра технології цукру і підготовки водиСпосіб виробництва пектину з бурякового жому (Патент на винахід № 10267)