Шляхи оптимізації витрат на підприємстві - Павлюченко, Олена Станіславівна; Турчина (Побережна), Марія Петрівна (My University, 2014)
Оптимізація витрат — один з найбільш очевидних механізмів максимізації прибутку. Тому головним завдання менеджерів є постійний пошук шляхів зниження витрат виробництва без зменшення корисності товара чи послуги. Пошук резервів зниження собівартості вимагає проведення комплексного економічного аналізу витрат на виробництво, визначення складу, характеру і ступеня впливу на її рівень головних техніко-економічних чинників. При цьому слід зазначити, що більшість конкретних причин змін витрат на виробництво продукції виявляється в особливостях технології та організації виробництва.
Keywords: шляхи оптимізації; витрати; підприємство; пути оптимизации; расходы; предприятие; ways to optimize; costs; enterprise; кафедра економіки праці та менеджменту; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції