"Semper tiro" Іван Франко - Векуа, Оксана Віталіївна (My University, 2002)
Дослідник І.Денисгак про оповідання "Сойчине крило" пише: "Цей формально прозовий, але з високим поемним ладом образності і піднесеністю почуттів твір наближається до авторського циклу "Зів'яле листя". Якщо поетичну збірку "Зів'яле листя" Франко називає ліричною драмою, то "Сойчине крило" теж свого роду лірична драма у прозі, твір, цікавий синтезом епосу, лірики і драми"3 А, отже, "завжди учень" Іван Франко не підлягає до жодних надто тісних рамок творчості, а кристалізує в собі цілий пласт родових і видових цінностей, як вияв універсалізму Франкового генія.
Keywords: Іван Франко; Иван Франко; Ivan Franko; мистецький твір; художественное произведение; work of art; кафедра гуманітарних дисциплін