Обґрунтування вибору ягід бузини чорної для виробництва пастили оздоровчого призначення - Коберник, Інна Віталіївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2019)
Біологічно активні речовини бузини чорної в основному представлені фенольними сполуками, тому мають різнобічну лікувально-профілактичну дію: здатні підвищувати імунітет, зв’язувати вільні радикали, зміцнювати судини серця та мозку. Ягідне пюре може використовуватись для збагачення харчових середовищ ессенціальними нутрієнтами та підвищення їх антиоксидантних властивостей. Biologically active substances of the black elderberry are mainly represented by phenolic compounds, therefore they have a versatile therapeutic and prophylactic effect: they can improve immunity, bind free radicals, strengthen the heart and brain vessels. Berry puree can be used to enrich food environments with essential nutrients and enhance their antioxidant properties.
Keywords: пастила; ягоди бузини чорної; яблуко; оздоровчий харчовий продукт; фенольні сполуки; paste; elderberry; apple; healthy product; phenolic compounds; кафедра технології оздоровчих продуктів