Особливості харчування студентської молоді - Коляденко, Світлана Ананіївна (My University, 2024)
Збереження та зміцнення здоров’я, формування здорового способу життя підростаючого та молодого покоління є першочерговим завданням. Адже, міцне здоров’я і висока здатність адаптації до факторів навколишнього середовища – це одна з найбільш важливих умов формування особистісних якостей людини. Вагоме місце у формуванні здорового способу життя людини, зокрема і студентської молоді, займає здорове харчування. Це збалансоване споживання білків, вуглеводів, жирів, вітамінів і мікроелементів з урахуванням добової фізіологічної потреби людини у харчових і біоактивних речовинах. Харчування – складний процес надходження, перетравлювання, всмоктування і засвоєння в організмі харчових речовин, які необхідні для відновлення його енергетичних витрат, забезпечення процесів побудови та відтворення клітин тіла, регуляції функцій організму.

Preservation and promotion of health, the formation of a healthy lifestyle for the younger and younger generation is a top priority. After all, good health and high ability to adapt to environmental factors is one of the most important conditions for the formation of personal qualities of a person. An important place in the formation of a healthy lifestyle of a person, including students, is occupied by a healthy diet. This is a balanced intake of proteins, carbohydrates, fats, vitamins and trace elements, taking into account the daily physiological need of a person for food and bioactive substances. Nutrition is a complex process of intake, digestion, absorption and assimilation of nutrients in the body, which are necessary to restore its energy expenditure, ensure the processes of building and reproducing body cells, and regulate body functions.
Keywords: раціональне харчування; студентська молодь; кафедра фізичного виховання; rational nutrition; student youth