Sokolenko, AnatolyShevchenko, OleksandrVasylkivskyi, KostyantynKoval, OlgaMaksymenko, IrynaShevchenko, Anastasiia2021-04-272021-04-272020Phase transitions in food production technologies / A. Sokolenko, O. Shevchenko, O. Koval, K. Vasylkivskyi, I. Maksymenko, A. Shevchenko // Ukrainian Food Journal. – 2020. – Vol. 9, Issue 4. – P. 889–900.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33674The paper deals with information about the general state of technologies for the utilization of secondary energy resources and environmental resources.The analysis of isoenthalpy drying processes led to the conclusion that it is expedient to keep the total potential of the vapor-gas mixture in closed circuit, but with the feature that the drying potential of the medium will be renewable.entransitiontransformationcircuitexchangecondensationкафедра мехатроніки та пакувальної технікикафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра готельно-ресторанної справиPhase transitions in food production technologiesArticle