Збагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировини - Бурлай, Вікторія; Хижняк, Ольга Олександрівна; Іванов, Сергій Віталійович (My University, 2013)
Стаття присвячена розробці нового виду сиркових виробів з підвищеною біологічною цінністю. Вона буде цікавою для молокопереробних підприємств, які бажають розширити асортимент власної продукції за рахунок виробництва функціональних молочних продуктів, а саме сиркових мас. Як функціональні інгредієнти нами було обрано зародки зернових культур та пряно-ароматичну композицію, до складу якої входить імбир, куркума та плоди сумаху. В даній статті обґрунтовано використання зазначених інгредієнтів для виробництва сиркових мас із нежирного кисломолочного сиру.
Keywords: сиркова маса; зародки зернових культур; пряно-ароматична сировина; сырковая масса; зародыши зерновых культур; пряно-ароматическое сырье; cheese mass; embryos of grain-crops; spicily aromatic raw materials; кафедра експертизи харчових продуктів