Бурлай, ВікторіяХижняк, Ольга ОлександрівнаІванов, Сергій Віталійович2014-03-212014-03-212013Бурлай, В. С. Збагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировини / В. С. Бурлай, О.О. Хижняк, С. В. Іванов / Якість і безпека харчових продуктів : матеріали Міжнар. наук.-техн. конф., 14-15 лист. 2013 р. – К.: НУХТ, 2013. – С.167-168.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13343Стаття присвячена розробці нового виду сиркових виробів з підвищеною біологічною цінністю. Вона буде цікавою для молокопереробних підприємств, які бажають розширити асортимент власної продукції за рахунок виробництва функціональних молочних продуктів, а саме сиркових мас. Як функціональні інгредієнти нами було обрано зародки зернових культур та пряно-ароматичну композицію, до складу якої входить імбир, куркума та плоди сумаху. В даній статті обґрунтовано використання зазначених інгредієнтів для виробництва сиркових мас із нежирного кисломолочного сиру.сиркова масазародки зернових культурпряно-ароматична сировинасырковая массазародыши зерновых культурпряно-ароматическое сырьеcheese massembryos of grain-cropsspicily aromatic raw materialsкафедра експертизи харчових продуктівЗбагачення сиркових виробів зародками зернових культур з використанням пряно-ароматичної сировиниThesis