Кластерний підхід до розвитку виноградарства та виноробства України - Руднєва, Марина Григорівна (My University, 2011)
Розглянуто особливості та перспективи формування кластерів у виноградарстві та виноробстві України. Запропоновано низку необхідних дій для розвитку кластерних ініціатив в галузі. The features and prospects of forming clusters in viticulture and winemaking in Ukraine are analyzed. A series of necessary actions for the development of cluster initiatives in the industry are proposed.
Keywords: виноградарсько-виноробний кластер; viticulture and wine cluster; кафедра туристичного та готельного бізнесу