Стеценко, Наталія ОлександрівнаМедведюк, Ірина Олександрівна2019-12-022019-12-022019Стеценко, Н. Аналіз стану харчування школярів та шляхи його удосконалення / Н. Стеценко, І. Медведюк // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 14-15 листопада 2019 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2019. – С. 108–110.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30447Результати досліджень показали, що у фактичному раціоні харчування школярів спостерігається нестача тих харчових речовин, які необхідні їм для кращої адаптації в умовах сучасної школи та успішного навчання при постійному підвищенні розумового навантаження. Очевидним є той факт, що для усунення дефіциту виявлених харчових речовин слід використовувати у раціоні харчування школярів збагачені харчові продукти з високою харчовою і біологічною цінністю. Це сприятиме збереженню і зміцненню здоров'я, профілактиці захворювань, обумовлених неповноцінним і незбалансованим харчуванням. that in the actual diet of schoolchildren there is a shortage of those nutrients that they need for better adaptation in the conditions of a modern school and successful learning with a constant increase in mental stress. It is obvious that in order to eliminate the deficiency of identified nutrients, enriched foods with high nutritional and biological value should be used in the diet of schoolchildren. This will contribute to the preservation and strengthening of health, the prevention of diseases caused by malnutrition and unbalanced nutrition.uk-UKстан харчуванняхарчування школярівраціональне харчуванняфактичний раціон харчуванняфактичний раціон харчуванняnutritional statusschoolchildren nutritionbalanced dietnutritional status schoolchildren nutrition balanced diet actual dietкафедра технології оздоровчих продуктівАналіз стану харчування школярів та шляхи його удосконаленняThesis