Отримання мальтозних сиропів із крохмалю - Сабадаш (Гордійчук), Наталія Іванівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Грабовська, Олена Вячеславівна (My University, 2006)
Досліджено кінетику ферментативного зцукрювання в залежності від витрат ферментних препаратів, їх співвідношення та місця введення пуллуланази в ході процесу зцукрювання. Визначено оптимальні витрати зцукрюючого ферментного препарату β-амілази та пуллуланази для отримання мальтозних продуктів певного вуглеводного складу. Встановлено, що суттєвий вплив на ефективність ферментативного зцукрювання має перемішування гідролізатів в ході процесу. The kinetics of enzymatic saccharification according to the cost of enzyme preparations, their relations and the injection site pullulanase during saccharification process. The optimum flow saccharifying enzyme preparation of β-amylase and pullulanase for certain products maltose carbohydrate composition. Found that a significant impact on the efficiency of enzymatic saccharification has hydrolysates stirring during the process.
Keywords: ферментні препарати; β-амілаза; крохмаль; мальтоза; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; enzymes; β-amylase; starch; maltose; кафедра технології цукру і підготовки води