Використання безпроводових автоматизованих технологій передавання даних при побудові ІТ для АТП - Олещенко, Любов Михайлівна (My University, 2014)
Інформаційне забезпечення та прогнозування пасажирсько-транспортних взаємодій між територіями регіону необхідні для ефективного використання рухомого складу та покращення якості транспортних послуг. Для вдосконалення системи необхідний голосовий та пакетний зв’язок між диспетчером та водіями рухомого складу автотранспортного підприємства. Існуюча мережа стільникового зв’язку покриває не усі зони транспортного обслуговування у регіоні. У статті описана комплексна технологія, що надає можливість створення голосового і пакетного радіопокриття ділянок регіону, не покритих мережею існуючого стільникового зв'язку. Здійснено обґрунтування доцільності запропонованої технології APRS, запропоновано експериментальне доведення можливості побудови запропонованої системи УКХ-зв’язку. Information provision and forecasting passenger traffic interactions between the regions required for efficient use of rolling stock and improve the quality of transport services. To improve the system needed a voice and packet communication between the dispatcher and drivers rolling stock motor company. The current cellular network covers not all areas of transport services in the region. This paper describes the complex technology that enables the creation of voice and packet radio coverage areas of the region not covered by the existing cellular network. Done rationale for the proposed technology APRS, offered experimental proof of the possibility of building the proposed system, VHF communications.
Keywords: автотранспортне підприємство; транспортні послуги; диспетчерський зв'язок; dispatcher communication; transport services; trucking company; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.