Вдосконалення функціональної структури систем автоматичного керування технологічними об’єктами - Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович (My University, 2015)
Наведені методи лінійної теорії автоматичного регулювання (ТАР) та сучасної теорії автоматичного керування (ТАК), які застосовуються при розробленні систем автоматизації технологічних процесів харчових виробництв та реалізуються як ієрархічні структури на основі комп’ютерних промислових мереж. Згідно з системним підходом показані основні напрямки використання математичного моделювання при створенні ефективних систем автоматизації складних, в тому числі і нелінійних об’єктів, що функціонують в умовах невизначеності. Згадуються інформаційні технології та методи, що застосовуються в інтелектуальних системах. The methods of linear automatic control theory (ACT) and modern control theory (MCT), which are used in the development of process automation systems and food production are implemented as hierarchical structures based on computer networking industry. According to the system approach shows the main directions of use of mathematical modeling to create effective systems for automating complex, including non-linear processes, operating under conditions of uncertainty. Reference is made to information technologies and methods used in intelligent systems. These citations reflect the basic directions and methods used in recent years in developing advanced automated control systems and the synthesis of control appropriate actions to ensure their required or desired nature, such as robust or adaptive.
Keywords: теорія автоматичного регулювання; керування; технологічний об’єкт; функціональна структура; системний аналіз; синтез керування; лінійність-нелінійність, невизначеність; математична модель; theory of automatic control; management; technological object; functional structure; system analysis; synthesis control; linearity; nonlinearity; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка