Кашпуровська, Тетяна ЮріївнаЯрмоліцька, Олена СергіївнаРомановська, Тетяна Іванівна2019-06-062019-06-062019Кашпуровська, Т. Властивості стеролів тваринного походження / Т. Кашпуровська, О. Ярмоліцька, Т. Романовська // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій, 11–12 квітня 2019 р. – К. : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 439.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29488У роботі охарактеризовано стероли. Особливу увагу зосереджено на стеролах тваринного походження. Серед представників виділено холестрол, наведено його роль в організмі людини. У якості сировини для отримання холестеролу запропоновано ланолін. The work describes the sterols. Particular attention is paid to animal sterols. Among the representatives of the selected cholesterol, his role in the human body is given. Lanolin was proposed as a raw material for cholesterol.uk-UKтваринний стеролхолестеролланолінanimal sterolcholesterollanolinкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівВластивості стеролів тваринного походженняArticle