Властивості стеролів тваринного походження - Кашпуровська, Тетяна Юріївна; Ярмоліцька, Олена Сергіївна; Романовська, Тетяна Іванівна (My University, 2019)
У роботі охарактеризовано стероли. Особливу увагу зосереджено на стеролах тваринного походження. Серед представників виділено холестрол, наведено його роль в організмі людини. У якості сировини для отримання холестеролу запропоновано ланолін. The work describes the sterols. Particular attention is paid to animal sterols. Among the representatives of the selected cholesterol, his role in the human body is given. Lanolin was proposed as a raw material for cholesterol.
Keywords: тваринний стерол; холестерол; ланолін; animal sterol; cholesterol; lanolin; кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів