Пристрій для видалення вологи з пивної дробини та її транспортування (Патент на корисну модель № 23474) - Савлук, Анна Сергіївна; Удодов, Сергій Олександрович; Марцинкевич, Леся Валентинівна; Тектель, Сергій Григорович (My University, 2008)
Пристрій для видалення вологи з пивної дробини та її транспортування, що містить шнеково-гвинтовий насос, який відрізняється тим, що після шнеково-гвинтового насоса встановлено пневматичний прес із засувкою, що виконаний з можливістю подальшого пневматичного транспортування дробини, при цьому прес виконаний у вигляді двох коаксіально розташованих циліндрів, один з яких внутрішній - перфорований, причому до зовнішнього циліндра підведене стиснуте повітря.
Keywords: шнеково-гвинтовий насос; пневматичний прес; парова сорочка; пневматичне транспортування; стиснуте повітря; Auger-screw pump; pneumatic press; steam jacket; pneumatic transport; compressed air; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв