Чепелюк, Олена ОлександрівнаТеличкун, Володимир ІвановичТеличкун, Юлія Станіславівна2014-10-312014-10-312006Чепелюк, О. О. Інтенсифікація процесу екструзії / О. О. Чепелюк, В. І. Теличкун, Ю. С. Теличкун // Харчова і переробна промисловість. – 2006. - № 2. – С. 27 –29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/17881Застосування екструзії в хлібопекарській промисловості для формування пшеничного дріжджового тіста в бродильно-формуючому агрегаті, порівняно з традиційними технологіями, дає змогу скоротити тривалість технологічного процесу, зменшити виробничі площі та вартість устаткування. Розглянуті способи інтенсифікації екструдування, які передбачають як вплив на властивості матеріалу, що формується, так і зміну конструкції формуючого обладнання. Application in bakery industry extrusion molding wheat yeast dough in the fermentation-molding machine, compared with the conventional technology, can reduce the duration of the process, to reduce production area and cost of equipment. The methods of intensification of extrusion, which include the influence of the properties of the molded material, and the change in the form of equipment design were observed.uk-UKекструзіятістоматрицяадгезіятискбродильно-формувальний агрегатextrusiondoughmatrixadhesionpressurefermentation-molding machineкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвІнтенсифікація процесу екструзіїArticle