Сінат-Радченко, Дмитро ЄвгеновичГулий, Іван Степанович2013-12-172013-12-171997Сінат-Радченко, Д. Є. Важливі елементи теплового балансу вакуум-апарата / Д. Є. Сінат-Радченко, І. С. Гулий // Розроблення та впровадження прогресивних ресурсоощадних технологій в харчову та переробну промисловість : тези доповідей міжнародної науково-технічної конференції. 21-24 жовтня 1997р. – К.: УДУХТ, 1997. – С. 13-14.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12220Показано, що питома теплота пароутворення для цукрового розчину вища за теплоту пароутворення води, теплота кристалізації цукрози вносить помітний вклад в надходження теплоти до вакуум-апарату, а підвищення початкової концентрації суміші сиропу з клеровкою суттєво зменшує витрати теплоти на одержання цукру. It is shown that the latent heat of vaporization for the sugar solution is higher than the heat of vaporization of water, the heat of crystallization tsukrohy makes a significant contribution to earnings of heat to the vacuum system, and increasing the initial concentration of the syrup mixture klerovkoyu significantly reduces the cost of heat to obtain sugar.вакуум-апаратvacuum apparatusуварюванняboilingтеплота пароутворенняheat of vaporizationтеплота кристалізаціїheat of crystallizationкафедра теплоенергетики та холодильної технікиВажливі елементи теплового балансу вакуум-апарата