Сортове різноманіття кабачків та їх користь у харчуванні - Черненко, Віктор Юрійович; Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2023)
Кабачки розрізняються між собою за багатьма ознаками: кольором, рельєфом, формою, розміром, часом дозрівання. Корисні властивості кабачків обумовлені великим вмістом вітамінів і мінералів. У м’якоті присутні вітаміни C, A, PP, тіамін і рибофлавін, фолієва, в насінні багато білка і олії, що містить вітамін Е. Велика кількість калію і магнію роблять овоч корисним при серцево-судинних захворюваннях, а що міститься в ньому залізо покращує склад крові. Тож, кабачок є цінною сировиною для приготування різноманітних страв та консервованих продуктів. Zucchini differ among themselves by many features: color, relief, shape, size, ripening time. The beneficial properties of zucchini are due to the high content of vitamins and minerals. The pulp contains vitamins C, A, PP, thiamin and riboflavin, folate, the seeds contain a lot of protein and oil containing vitamin E. A large amount of potassium and magnesium make the vegetable useful for cardiovascular diseases, and the iron it contains improves blood composition. Therefore, zucchini is a valuable raw material for preparing various dishes and canned products.
Keywords: кабачки; селекція; сорти; гібриди; zucchini; selection; varieties; hybrids; кафедра технології консервування