Дослідження впливу попереднього оброблення нута та чечевиці на ступінь набухання - Лаврінчук, Юлія; Матко, Світлана Василівна; Мельник, Людмила Миколаївна; Бессараб, Олександр Семенович (My University, 2014)
Робота присвячена дослідженню водопоглинальної здатності нута і чечевиці при їх замочуванні у воді температурою 20, 40, 60, 80 ºС. Встановлені раціональні параметри для набухання бобових. Work is devoted to water absorption capacity chickpea and lentil when soaking in water at 20, 40, 60, 80 º C. Rational parameters for swelling legumes are set.
Keywords: замочування; бобові; нут; чечевиця; набухання; soaking; beans; chickpeas; lentils; swelling; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра технології консервування