Сюрреалізм – мистецтво майбутнього - Галкіна, Дар'я В.; Курас, Артем Іванович (My University, 2018)
Сюрреалізм це один з найсучасніших напрямів у літературі та образотворчому мистецтві, який отримав початок ще у 20 роках XIXстоліття. Проте на сьогодні, це є основним напрямом, та є фундаментальною частиною сучасного мистецтва, вміщуючи у собі парадоксальні, неіснуючі у реальності, проте існуючі у свідомості форми та образи, поєднання непоєднуваного, та викривлення реальності у власному почерку та стилі художника. Саме це і робить тему стосовно сюрреалізму на сьогоднішній день інноваційних технологій. Surrealism is one of the most advanced trends in literature and fine arts, which began in the 20 years of the XIX century. However, for today, this is the main direction, and is a fundamental part of the modern of art, containing paradoxical, non-existent in reality, but existing in the consciousness of the forms and images, the combination of incoherent, and the distortion of reality in own handwriting and artist style. This is what makes the topic of surrealism today the most innovative technologies.
Keywords: мистецьке відображення; образотворче мистецтво; художня література; сюрреалізм; artistic reflection; fine arts; fiction; surrealism; кафедра гуманітарних дисциплін