Освіта в Україні, глобалізаційні виклики та її суперечності - Поденко, Віктор Петрович (My University, 2013)
У статті окреслюється ряд питань щодо національної освіти в Україні, на зламі пострадянського простору та євроінтеграційного напрямку. Виші все більше переживають глобалізаційні процеси та відповідні реорганізаційні зміни, що не полишають осторонь наукових дослідників. У ході політичних трансформацій за роки незалежності відбуваються дискусії серед громади, щодо визначення якості освіти, що потребує обґрунтувань щодо критеріїв сучасної вищої школи. In article the number of questions of national education in Ukraine, at a boundary of the former Soviet Union and the eurointegration directions reveals. Higher education institutions endure globalization processes and the corresponding reorganization changes which don't lay aside scientific researchers more and more. During political transformations for years of independence there are discussions in society, concerning determination of quality of education which demands justifications of criteria of the modern higher school.
Keywords: девіантна аномія; державна освіта України; політичний аспект освіти; соціологічне дослідження; ідеологія; соціальні норми; deviant anomy; state education; political aspect of education; sociologicalstudy; ideology; social norms; кафедра гуманітарних дисциплін