Tkach, VolodymyrKushnir, MartaMorozova, TetianaOliveira, Sílvio C.Romaniv, LyudmylaPishak, OlgaKhmeliar, InesaKushnir, LesyaRomanova, ZorianaYagodynets, Petro2024-10-292024-10-292022The theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juices / V. Tkach, M. Kushnir, T. Morozova, S. C. De Oliveira, L. Romaniv, O. Pishak, I. Khmeliar, L. Kushnir, Z. Romanova, P. Yagodynets // V Georgian-Brazilian Chemistry Meeting, 16–18 november 2022, Mtskheta, Georgia. – 2022. – P. 136.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45241Fermentation is the main process, standing in the base of the formation of alcoholic drinks. Various drinks like wine, cider, rum, rumtopf or gin are made by fruit juices fermentation. The glucose fermentation product is ethanol. As for fructose, its fermentation product is hydroxyquinol.Бродіння є основним процесом, що стоїть в основі утворення алкогольного. Різні напої, такі як вино, сидр, ром, румтопф або джин, виготовляються з фруктових соків бродіння. Продуктом бродіння глюкози є етанол. Що стосується фруктози, то продуктом її бродіння є гідроксихінол.enкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваfermentationalcoholic beverageswineciderrumtopffermentationglucosehydroxyquinolбродінняалкогольні напоїрумтопфбродіннягідроксихінолThe theoretical description for ethanol and hydrpoxyquinol determination in wines and fruit juicesThesishttps://orcid.org/0000-0001-7696-0954https://orcid.org/0000-0002-5962-0111https://orcid.org/0000-0003-4836-1035https://orcid.org/0000-0002-2820-932Xhttps://orcid.org/0000-0002-0030-0607https://orcid.org/0000-0002-7208-8588https://orcid.org/0000-0002-5161-6716https://orcid.org/0000-0001-8456-4935https://orcid.org/0000-0003-3974-5758https://orcid.org/0000-0003-2129-037X