Фізико-механічні властивості стретч-плівок з використанням вторинної сировини - Кулик, Наталія Вікторівна; Аліпатова, Марія Русланівна (My University, 2022)
Стаття базується на розробці стрейч-плівки для обгортання піддонів, що містить 50% матеріалів вторинної переробки (PCR) на основі полімеру розроблений компанією Dow Chemical. У цьому дослідженні різні зразки каст та видувних стрейч-плівок були виготовлені на лініях коекструзії у центрі розробок та інновацій Tarragona Pack Studios. PCR впроваджували у 3 та 4 шари 5-шарової стрейч плівки. Основні механічні властивості були протестовані із високою продуктивністю. Однак властивість, така як сила утримування може бути покращена. Після цього дослідження було доведено, що для покращення деяких властивостей можна використовувати різні матеріали у 2 шар залежно від потреб клієнта. Також відомо, що матеріали з низьким індексом розплаву мають хороші властивості щодо стійкості до проколів.

The article is based on the development of a stretch film for pallet wrapping containing 50% recycled materials (PCR) based on a polymer developed by Dow Chemical. In this study, different cast and blown stretch film samples were produced on coextrusion lines at the Tarragona Pack Studios development and innovation center. PCR was introduced into 3 and 4 layers of a 5-layer stretch film. The main mechanical properties were tested with high performance. However, properties such as holding power can be improved. After this study, it was proven that different 2-layer materials can be used to improve some properties depending on the customer's needs. Low melt index materials are also known to have good puncture resistance properties.
Keywords: екструзія; стрейч-плівка; полімер; відносне видовження; міцність на розрив; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; extrusion; stretch film; polymer; relative elongation; tensile strength