Сушена паприка — перспективна сировина для збагачення хлібних виробів - Терлецька, Світлана Іванівна; Самойлюк, Леся Анатоліївна; Махинько, Валерій Миколайович (My University, 2024)
Паприка — це порошкоподібна приправа, яку виготовляють з висушеного і подрібненого червоного (болгарського) перцю. Вона є традиційним компонентом страв у багатьох народів, однак дослідження щодо можливості й перспектив використання її в промисловому хлібопеченні не проводилися. Вивчено вплив різних дозувань паприки на перебіг технологічного процесу і якість кінцевої продукції за прийнятими у галузі методиками

Paprika is a powdered seasoning made from dried and crushed red (bell) pepper. It is a traditional component of dishes of many nations, but no studies have been conducted on the possibility and prospects of its use in industrial baking. The influence of different dosages of paprika on the course of the technological process and the quality of the final product was studied using industry-accepted methods
Keywords: хлібопечення; сировина; паприка; перець; якість; дозування; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; baking; raw materials; paprika; pepper; quality; quantity