Басс, Оксана ОлександрівнаБандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна2024-12-102024Басс, О. Перспективи застосування молочної сироватки у рецептурах морозива та покриттів для морозива зі зниженим вмістом цукру / О. Басс, У. Бандура // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : матеріали ХII Міжнародної науково-технічної конференції, 21 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 302–303.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46018Використання багатоатомних спиртів, крохмальних паток та сироватки молочної демінералізованої сприятиме впровадженню ресурсозаощадних технологій, зниженню вартості продукту, частковому зниженню дефіциту молочної сировини та покращенню структури харчування населення України за рахунок нижчих калорійності і глікемічного індексу морозива. Зважаючи на вищезазначене, застосування перелічених інгредієнтів та удосконалення існуючих технологій цієї групи продуктів на основі наукового дослідження є актуальним завданням.The use of polyhydric alcohols, starch molasses and demineralized milk whey will contribute to the implementation of resource-saving technologies, reducing the cost of the product, partially reducing the shortage of dairy raw materials and improving the nutritional structure of the population of Ukraine due to lower calorie content and glycemic index of ice cream. Given the above, the use of the listed ingredients and the improvement of existing technologies of this group of products based on scientific research is an urgent task.ukморозивосироватка молочнавторинні молочні ресурсикафедра технології молока і молочних продуктівice creamwheysecondary dairy resourcesПерспективи застосування молочної сироватки у рецептурах морозива та покриттів для морозива зі ниженим вмістом цукруThesishttps://orcid.org/0000-0001-7222-1388https://orcid.org/0000-0003-2617-006X