Фурсік, Оксана ПетрівнаСтрашинський, Ігор МирославовичМаринін, Андрій Іванович2019-06-102019-06-102019Фурсік, О. П. Використання нанотехнологій в харчовій промисловості / Оксана Фурсік, Ігор Страшинський, Андрій Маринін // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті: 85 Ювілейна Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р. – К.: НУХТ, 2019. – Ч. 1. – C. 354.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29662Нанотехнології – це одна з найперспективніших технологій для удосконалення харчової промисловості. В матеріалах наведені дані впливу нанокомпозиту пірогенного кремнезему марки «Аеросил» А300 на функціонально-технологічні властивості колагенвмісних білкових препаратів. Зафіксований позитивний вплив нанокомпозиту, який полагав у покращенні основних функціональних властивостей дослідних систем білкових препаратів. Nanotechnology is one of the most promising technologies for improving the food industry. The materials show the influence of the nanosized pyrogenic silica brand «Aerosil» A300 on the functional and technological properties of collagen-containing protein preparations. The positive influence of nanocomposite, which was supposed to improve the basic functional properties of experimental systems of protein preparations, was recorded.uk-UKкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівколагенвмісні білкові препаратинанотехнологіїкремнеземфункціональні властивостіprotein preparations containing collagenfunctional propertiesnanotechnologiessilicaВикористання нанотехнологій в харчовій промисловостіThesis