Чижевська, Людмила АнатоліївнаПольовик, Володимир ВікторовичКорецька, Ірина Львівна2020-11-162020-11-162020Чижевська, Л. А. Удосконалення технології супів з використанням рослинної сировини / Л. А Чижевська. В. В. Польовик, І. Л. Корецька // Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. Серія : Технічні науки. – Т. 31(70), № 4. – 2020. – С. 213–220. DOI https://doi.org/10.32838/2663-5941/2020.4/31.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32186Проаналізовано попит і стан перших страв та обґрунтовано необхідність розширення асортименту групи перших страв крем-супів шляхом удосконалення традиційної рецептури. Визначено роль правильного харчування – розробка збалансованої страви і дотримання режиму харчування. Проведено аналіз кожного інгредієнта та його технологічній вплив на технологічний процес приготування перших страв.The article analyzes the demand and as a first course and the necessity of expanding the range of the first dishes cream soups, by improving traditional recipes. Defines the role of proper nutrition is to develop a balanced meals and adherence to diet. The analysis of each ingredient and its technological impact on the process of preparation of first courses. Scientifically demonstrated the positive impact of the use made of dairy ingredients in innovative recipes cream soups.otherкрем-супмолочний складникхарчова і енергетична цінністьорганолептична оцінкаcreamdairy componentfood and energy valueorganoleptic evaluationкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїУдосконалення технології супів з використанням рослинної сировиниArticle