Мельник, Оксана ПетрівнаМанк, Валерій ВеніаміновичТочкова, Оксана Василівна2015-05-272015-05-272014Мельник, О. П. Дослідження кінетики процесів змочуванння та просочування у харчових дисперсних системах / О. П. Мельник, О. В. Точкова, В. В. Манк // Хімічна термодинаміка і кінетика : четверта міжнародна наукова конференція, 3 - 5 вересня 2014 р. - Донецьк, 2015. - С. 42-43.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/20810Роль капілярних явищ у природі дуже велика. Ними зумовлено просочування рідини по тонких каналах у грунтах, рослинах, пористих матеріалах та тканинах, а дифузійні явища мають місце в різних технологічних розробках у промисловості. The role of capillary phenomena in nature is very great. They are caused by seepage of fluid channels in thin soils, plants, porous materials and fabrics, and diffusion phenomena occur in various technological developments in the industry.otherкінетикапроцесдисперсна системаполісахаридиkineticsprocessdisperse systempolysaccharidesкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра технології консервуваннякафедра експертизи харчових продуктівДослідження кінетики процесів змочуванння та просочування у харчових дисперсних системахArticle