Бандуренко, Галина МихайлівнаБессараб, Олександр СеменовичПисарєв, Максим Григорович2017-04-242017-04-242016Патент на винахід 113128 UA, А23L 19/12, А23В 7/06. Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі / Бандуренко Г. М., Бессараб О. С., Писарєв М. Г. ; заявник Національний університет харчових технологій. – № a 2015 11354 ; заявл. 18.11.2015 ; опубл. 12.12.2016, Бюл. № 23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25050Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі, який передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, сульфітацію та доочищення, промивання, різання, бланшування, сушіння до вмісту сухих речовин 93-94 %, інспекцію, сортування, дозування, пакування, зберігання, який відрізняється тим, що нарізану картоплю бланшують 0,5-2 хвилини у розчині ізоаскорбінату натрію концентрацією 0,01-0,1 % при температурі 90-100 °C, а потім додатково витримують у розчині аскорбінової кислоти концентрацією 1-20 % при температурі 4-30 °C протягом 10-30 хвилин і сушать, підтримуючи температуру картоплі у межах 30-60 °C. Method of manufacturing a fortified dried potatoes, which involves sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, and sulfitization refining, washing, cutting, blanching, drying to a dry matter content 93-94%, inspection, sorting, batching, packaging, storage, characterized that sliced potatoes blanshuyut 0.5-2 minutes in a solution of sodium izoaskorbinatu concentration of 0.01-0.1% at 90-100 ° C, and then further aged in a solution of ascorbic acid concentration of 1-20% at 4 30 ° C for 10-30 minutes and dried potatoes maintaining the temperature within 30-60 ° C.картоплясушіннябланшуванняізоаскорбінат натріюлимона кислотааскорбінова кислотаpotatoesdryingblanching izoaskorbinat sodiumlemon acidascorbic acidкафедра технології консервуванняСпосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі (Патент на винахід № 113128)Other