Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі (Патент на винахід № 113128) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Писарєв, Максим Григорович (My University, 2016)
Спосіб виробництва вітамінізованої сушеної картоплі, який передбачає сортування, калібрування, миття, інспекцію, очищення, сульфітацію та доочищення, промивання, різання, бланшування, сушіння до вмісту сухих речовин 93-94 %, інспекцію, сортування, дозування, пакування, зберігання, який відрізняється тим, що нарізану картоплю бланшують 0,5-2 хвилини у розчині ізоаскорбінату натрію концентрацією 0,01-0,1 % при температурі 90-100 °C, а потім додатково витримують у розчині аскорбінової кислоти концентрацією 1-20 % при температурі 4-30 °C протягом 10-30 хвилин і сушать, підтримуючи температуру картоплі у межах 30-60 °C. Method of manufacturing a fortified dried potatoes, which involves sorting, sizing, cleaning, inspection, cleaning, and sulfitization refining, washing, cutting, blanching, drying to a dry matter content 93-94%, inspection, sorting, batching, packaging, storage, characterized that sliced potatoes blanshuyut 0.5-2 minutes in a solution of sodium izoaskorbinatu concentration of 0.01-0.1% at 90-100 ° C, and then further aged in a solution of ascorbic acid concentration of 1-20% at 4 30 ° C for 10-30 minutes and dried potatoes maintaining the temperature within 30-60 ° C.
Keywords: картопля; сушіння; бланшування; ізоаскорбінат натрію; лимона кислота; аскорбінова кислота; potatoes; drying; blanching izoaskorbinat sodium; lemon acid; ascorbic acid; кафедра технології консервування