Protein Supplements Based on Soy, Flax Seeds and Dry Milk Serum - Shapovalenko, Oleg; Yanyuk, Tatiana; Ganzenko, Valentina; Nozdrukhina (Kozulya), Inna (My University, 2012)
The shortage of digestive protein – is an urgent problem not only in animal agriculture, but also in formula feed and grain-processing industry, which due to the protein shortage can’t produce feeding-stuff that is well-balanced by the amino acid content. In the article an actuality of flax seeds, soy and milk serum usage by the production of the protein supplement for different age groups of animals is observed. The technological scheme of protein supplement production is given. Нестача перетравлюваного протеїну − актуальна проблема не тільки тваринництва, але й комбікормової промисловості, яка із-за дефіциту білку не може виробляти корма, що збалансовані за амінокислотним складом. В статті розглянута актуальність використання насіння льону, сої та молочної сироватки при виготовленні білкової добавки для різних вікових груп тварин. Наведена технологічна схема виробництва білкової добавки. Недостаток перевариваемого протеина - актуальная проблема не только животноводства, но и комбикормовой промышленности, из-за дефицита белка невозможно производить корма, сбалансированные по аминокислотному составу.
Keywords: білкові добавки; protein supplement; насіння льону; суха молочна сировотка; flax seeds; dry milk serum; кафедра технології зберігання і переробки зерна