Сімахіна, Галина ОлександрівнаВисоцький, Олександр Олександрович2020-06-222020-06-222020Сімахіна, Г. О. Печиво модифікованого вуглеводного складу для діабетичного харчування / Г. О. Сімахіна, О. О. Висоцький // Наукові праці НУХТ. – 2020. - Т. 26, №2. - С. 161-169.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/31535У межах даної роботи використано спосіб зниження глікемічного індексу готового продукту шляхом заміни в його рецептурі високоглікемічних вуглеводів на сполуки з низьким глікемічним індексом, а компенсацію солодкого смаку (при вилученні моно- і дисахаридів) здійснено додаванням природних джерел натуральних підсолоджувачів, дикорослих ягід та β-глюканів у складі вівса та ячменю. Це і стало метою даного дослідження.The authors of this article used the method to lower the glycemic index in the final product, which is to replace the high-glycemic carbohydrates by substances with low glycemic index and also to compensate the sweet taste (partly eliminated with mono and disaccharides removal) by the addition of natural sweeteners, wild berries and β-glucanes as the components of oats and barley. This became the purpose of this research.otherкафедра технології оздоровчих продуктівборошняні кондитерські виробиглікемічний індекслегкозасвоювані вуглеводизернові культуристевіядикорослі ягодиоздоровчі продуктимучные кондитерские изделиягликемический индекслегкоусвояемые углеводызерновые культурыстевиядикорастущие ягодыоздоровительные продуктыbaked confectioneryglycemic indexeasy absorbed carbohydratesgrain culturessteviawild berriesfoods for well-beingПечиво модифікованого вуглеводного складу для діабетичного харчуванняArticle