Експортний потенціал підприємства: сутність і особливості формування - Матвєєв, Володимир Володимирович; Ярмоленко, І. К. (My University, 2015)
У статті проаналізовано існуючі підходи до тлумачення сутності експортного потенціалу підприємства та доведено, що проблема категоріальної визначеності експортного потенціалу підприємства обумовлена складністю його формування як системного явища, що виникає на ґрунті зчеплення та взаємодії потенціалів підприємства (виробничої системи) і зовнішнього ринку (системи міжнародного обміну). Розглянуто фактори впливу на експортний потенціал підприємства, які повною мірою враховують особливості як внутрішнього, так і зовнішнього середовища функціонування підприємства.
Keywords: експортний потенціал; підприємство; фактори; вплив; середовище; підходи; формування; экспортный потенциал; export potential; enterprise; factors; impact; environment; approaches; formation; кафедра економіки праці та менеджменту