Диференціальне рівняння визначення швидкості намороження льоду на вертикальній циліндричній поверхні - Пилипенко, Олексій Юрійович; Засядько, Ярослав Іванович (My University, 2012)
У роботі запропоновано диференціальне рівняння з визначення швидкості намороження льоду на циліндричній поверхні. З метою отримання точних результатів розрахунків, запропоновані рівняння визначення коефіцієнтів тепловіддачі при кипінні та вимушеній конвекції. Derivation of a differential equation for the determination of ice build-up time rate on the vertical cylindrical surface has been presented. Aiming at the obtaining precise data, the equation for the determination of film heat transfer coefficients has been proposed which is valid at boiling and forced convection.
Keywords: лід; диференціальне рівняння; час наморожування льоду; товщина льоду; коефіцієнт тепловіддачі; ice; differential equation; time of ice accumulation; heat transfer coefficients; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки