Дослідження взаємодії між лактобактеріями та фагом - Науменко, Оксана Василівна (My University, 2015)
Досліджено взаємодію культур молочнокислих бактерій із вірулентними фагами, виділеними за умов виробництва ферментованої молочної продукції. Показано, що характер впливу бактеріофагів на лактобактерії залежить від фаготипів культур та біологічних властивостей самих фагів. The research of interaction of lactic acid bacteria cultures and virulent phages isolated under conditions of fermented dairy products manufacturing was conducted. It was shown that the impact of bacteriophages on lactobacteria depends on cultures phage types and biological properties of the phages themselves.
Keywords: бактеріофаги; репродукція; лізогенія; ферментація; bacteriophages; reproduction; lysogenic cycle; fermentation