Haschuk, OlexandraMoskaluyk, OksanaLipinskii, Kyrylo2023-06-142023-06-142023Haschuk, O. Improving the technology of meat pates using fiber from sesame seeds / O. Haschuk, O. Moskalyuk, K. Lipinskii // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 89 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 3-7 квітня 2023 р. – Київ : НУХТ, 2023. – Ч. 1. – С. 268.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40828Перспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблюваних у науковій роботі м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. Meat and pork by-products, fiber from sesame seeds, onions, salt, and pepper are suggested to be used as components of meat pâtés developed in scientific work.enм'ясо свининисубпродукти свинининасіння кунжутаpork meatpork offalsesame seedsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівІmproving the technology of meat pates using fiber from sesame seedsThesis