Іmproving the technology of meat pates using fiber from sesame seeds - Haschuk, Olexandra; Moskaluyk, Oksana; Lipinskii, Kyrylo (My University, 2023)
Перспективним науковим напрямком у харчових технологіях є розроблення інноваційних продуктів, в рецептурах яких є використання нетрадиційної сировини з метою отримання повноцінного виробу з оздоровчо-профілактичними властивостями. В якості компонентів розроблюваних у науковій роботі м’ясних паштетів пропонується використовувати м'ясо та субпродукти свинини, клітковину з насіння кунжуту, цибулю, сіль, перець. A promising scientific direction in food technology is the development of innovative products, the recipes of which include the use of non-traditional raw materials in order to obtain a full-fledged product with health and preventive properties. Meat and pork by-products, fiber from sesame seeds, onions, salt, and pepper are suggested to be used as components of meat pâtés developed in scientific work.
Keywords: м'ясо свинини; субпродукти свинини; насіння кунжута; pork meat; pork offal; sesame seeds; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів