Вплив низьких температур на вміст сполук антиоксидантної дії в пророщеному насінні сільськогосподарських культур - Ясінська, Ірина Леонідівна; Іванова, Вікторія Джанівна (My University, 2016)
Відомо, що процес пророщування покращує поживну цінність насіння рослин і зернових культур. Температура є одним з ключових параметрів, що впливає на протікання біохімічних процесів під час пророщування. It is known that the sprouting process improves the nutritional value of plant seeds and cereals. Temperature is a key parameter that affects the biochemical processes during germination.
Keywords: кафедра експертизи харчових продуктів; низькі температури; антиоксидантна дія; пророщене насіння; low temperatures; antioxidative effect; germinated seeds