Піх, Зорян ГригоровичПаляниця, Любов ЯрославівнаБерезовська, Наталія ІванівнаКосів, Руслана БогданівнаШвабюк, О. В.2021-03-312021-03-312011Вплив ультразвукової кавітації на приготування та зброджування сусла зі спельти / З. Г. Піх, Л. Я. Паляниця, Н. І. Березовська, Р. Б. Косів, О. В. Швабюк // Наукові праці НУХТ. – 2011. – № 38. – С. 56–58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/33185Запропоновано одержання етилового спирту біоконверсією спельти (Triticum spelta). З метою підвищення ефективності використання компонентів даної рослинної сировини застосовано ультразвукову кавітацію на стадії приготування замісу. Досліджено, що кавітаційна обробка зернових замісів покращує реологічні показники сусла та бражки, інтенсифікує процес бродіння, збільшує вихід спирту.otherспельтакавітаціяультразвукзаміссуслображкаspeltaultrasoundcavitationmixwortbrewВплив ультразвукової кавітації на приготування та зброджування сусла зі спельтиArticle