Вплив ультразвукової кавітації на приготування та зброджування сусла зі спельти - Піх, Зорян Григорович; Паляниця, Любов Ярославівна; Березовська, Наталія Іванівна; Косів, Руслана Богданівна; Швабюк, О. В. (My University, 2011)
Запропоновано одержання етилового спирту біоконверсією спельти (Triticum spelta). З метою підвищення ефективності використання компонентів даної рослинної сировини застосовано ультразвукову кавітацію на стадії приготування замісу. Досліджено, що кавітаційна обробка зернових замісів покращує реологічні показники сусла та бражки, інтенсифікує процес бродіння, збільшує вихід спирту.
Keywords: спельта; кавітація; ультразвук; заміс; сусло; бражка; spelta; ultrasound; cavitation; mix; wort; brew