Особливості організації дитячого туризму в Україні - Івченко, Любов Олександрівна; Кужиль, С. В.; Петренко, Марина Вікторівна (My University, 2019)
У статті розглядаються проблеми організації сучасного ринку дитячого внутрішнього туризму України. Аналіз динаміки і міграції дитячих туристичних потоків, а також кількісних показників, що стосуються дитячих оздоровчих закладів, дозволив зробити певні висновки щодо тенденцій розвитку цього напряму туризму. В результаті проведеного дослідження обгрунтовано доцільність і важливість послуг туристичних агентств з організації дитячого оздоровлення та відпочинку. Надання адекватноїінформації батькам щодо обраного дитячого закладу або програми, перевірка наявності необхідного пакету доку^ ментів і дозволів, організація трансферу — це головні функцій, що можуть взяти на себе туристичні агенції,які спеціалізуються на дитячому туризмі. Підкреслюється значущість існування ланцюжка "виробник —кваліфікований туристичний агент — споживач у формуванні всього комплексу якісного і безпечного туристичного продукту. Визначено особливості роботи туристичних підприємств із дитячими оздоровчими закладами та можливі шляхи співпраці туристичних агенцій зі споживачами.
Keywords: туризм; відпочинок; дитячий туризм; tourism; children's tourism; rest; кафедра туристичного та готельного бізнесу