Інноваційний підхід до виробництва морозива на основі молочної сироватки з використанням поліолів - Басс, Оксана Олександрівна (My University, 2025)
Виробництво морозива на основі молочної сироватки з додаванням поліолів має значний потенціал у сфері здорового харчування. Таке морозиво може задовольнити смакові очікування споживачів та забезпечити функціональні переваги, сприяти зниженню собівартості та екологічній утилізації молочної сироватки. Подальші дослідження у цьому напрямі повинні бути спрямовані на оптимізацію рецептур, покращення текстурних властивостей та оцінку довготривалої стабільності таких продуктів. The production of whey-based ice cream with the addition of polyols has significant potential in the field of healthy nutrition. Such ice cream can satisfy consumer taste expectations and provide functional benefits, contribute to reducing the cost and environmentally friendly disposal of whey. Further research in this area should be aimed at optimizing formulations, improving textural properties and assessing the long-term stability of such products.
Keywords: морозиво; еритритол; сироватка молочна; кафедра технології молока і молочних продуктів; ice cream; erythritol; whey