Визначення критеріїв ідентифікації для оцінювання показників якості оздоблювальних напівфабрикатів з використанням порошку керобу - Божко, Анастасія Юріївна; Усатюк, Світлана Іванівна (My University, 2023)
В Україні актуальним є питання ідентифікації та фальсифікації харчової продукції, що впливає на інформаційну обізнаність споживачів і безпечність споживання харчових продуктів. У статті наведено результати визначення критеріїв ідентифікації оздоблювальних напівфабрикатів з використанням порошку керобу. Проаналізовано перспективність підвищення харчової цінності оздоблювальних напівфабрикатів додатковими вітамінами, харчовими волокнами, органічними кислотами та мінеральними речовинами, що містяться в нетрадиційній рослинній сировині.

In Ukraine, the issue of identification and falsification of food products is relevant, which affects the information awareness of consumers and the safety of food consumption. The article presents the results of determining the identification criteria for decorative semi-finished products using carob powder. The prospect of increasing the nutritional value of decorative semi-finished products with additional vitamins, dietary fibers, organic acids and minerals contained in non-traditional plant raw materials was analyzed.
Keywords: оздоблювальний напівфабрикат; finishing semi-finished product; критерії ідентифікації; identification criteria; кондитерські вироби; confectionery; помадка; fudge; порошок керобу; cherub powder; кафедра експертизи харчових продуктів