Тенденції і перспективи світового ринку риби та морепродуктів - Дітріх, Ірина Вікторівна (My University, 2014)
У статті розглянуто статистичні дані продажів водних біоресурсів та зроблено прогноз щодо обсягів на період до 2018 року, проаналізовано стан рибної промисловості різних країн світу та визначено лідерів галузі серед країн і підприємств. Визначено масову частку у видобутку рибної сировини, що була використана для переробки у харчовій промисловості, а також у непродовольчих цілях. Розглянуто головні об’єкти аквакультури. Проаналізовано динаміку світового експорту рибних товарів. The article considers the statistics of sales of living aquatic resources and the forecast of the volume for the period up to 2018, there is analyzed the state of the world fishing industry, identified industry leaders among the countries and companies. Defined mass fraction in the extraction of raw fish, which was used for processing in the food industry, as well as non-food purposes. Considered the main aquaculture facilities. It is analyzed the dynamics of world exports of fish products
Keywords: морепродукти; seafood; світовий ринок риби; world fish market; імпорт риби; fish imports; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції