Цирульнікова, Віта ВалентинівнаОлянська, Світлана ПантелеймонівнаКупчик, Михайло Петрович2012-04-092012-04-092009Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку / В. В. Цирульнікова, О. Б. Войтович, С. П. Олянська, М. П. Купчик // Харчова промисловість. – 2009. – № 8. – С. 38–41.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/770Досліджено ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються при додаванні 0,2% фільтроперліту в нефільтрований сік ІІ сатурації: чистота соку ІІ сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку – на 19,2 %.Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the article concerning increase of the efficiency of raw juice purification by means using filtroperlit. The mechanism of adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thick juice (after 2nd carbonatation) is described. Experimental researches confirmed the efficiency of using filtroperlit as an adsorbent of nonsugars thick juice.otherочищення сокуraw juice purificationthick juicenonsugarsdye-stuffsefficiencymathematical processingfiltroperlitsugar yieldнефільтрований сік ІІ сатураціїнецукричистота сокувміст солей кальціюкольоровістьфільтрувальні порошкифільтроперлітвихід цукрукафедра готельно-ресторанної справикафедра технології цукру і підготовки водиДоцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного сокуArticle