Доцільність використання фільтроперліту для покращення якісних показників очищеного соку - Цирульнікова, Віта Валентинівна; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Купчик, Михайло Петрович (My University, 2009)
Досліджено ефективність додаткового очищення соку ІІ сатурації з використанням фільтроперліту. Доведено, що найкращі показники очищеного соку спостерігаються при додаванні 0,2% фільтроперліту в нефільтрований сік ІІ сатурації: чистота соку ІІ сатурації підвищується в середньому на 1,7 %, зменшується вміст солей кальцію на 12,7 %, кольоровість соку – на 19,2 %.

Results of the theoretical and experimental researches have been presented in the article concerning increase of the efficiency of raw juice purification by means using filtroperlit. The mechanism of adsorption of nonsugars and dye-stuffs of thick juice (after 2nd carbonatation) is described. Experimental researches confirmed the efficiency of using filtroperlit as an adsorbent of nonsugars thick juice.
Keywords: очищення соку; raw juice purification; thick juice; nonsugars; dye-stuffs; efficiency; mathematical processing; filtroperlit; sugar yield; нефільтрований сік ІІ сатурації; нецукри; чистота соку; вміст солей кальцію; кольоровість; фільтрувальні порошки; фільтроперліт; вихід цукру; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології цукру і підготовки води