Shevchenko, OleksandrKuzmin, OlegMelnyk, OksanaKhareba, VolodymyrFrolova, NataliaPolyovyk, Volodymyr2024-11-082024-11-082022Antioxidant properties of water-alcohol infusions of teaherbal compositions based on yerba mate / O. Shevchenko, O. Kuzmin, O. Melnyk, V. Khareba, N. Frolova, V. Polyovyk // Ukrainian food journal. – 2022. – Vol. 11, Issue 3. – P. 403–415.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45505Для технології виробництва лікеро-горілчаних напоїв ресторанного господарства запропоновано використання водно-спиртових настоїв чайно-трав'яних композицій на основі йерба мате (Ilex paraguariensis), що мають підвищені антиоксидантні властивості та сенсорні показники.The use of water-alcohol infusions of tea-herbal compositions based on yerba mate (Ilex paraguariensis), which have increased antioxidant characteristics and sensory indicators, was proposed for restaurant industry technology for the production of alcoholic beverages.enйерба матеалкогольний напійтрав'яний чайантиоксидантyerba mateilex paraguariensistea-herbalalcohol beverageantioxidantкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїAntioxidant properties of water-alcohol infusions of teaherbal compositions based on yerba mateArticlehttps://orcid.org/0000-0002-8818-2667https://orcid.org/0000-0001-9321-6684https://orcid.org/0000-0002-9177-8904https://orcid.org/0000-0001-9661-1540https://orcid.org/0000-0001-8760-3813