Research of milk fat oxidation processes during storage of butter pastes - Yatsenko, Olga; Yushchenko (Gonchar), Natalia; Bandura (Kuzmyk), Uliana; Pasichnyi, Vasyl; Kochubei-Lytvynenko, Oksana; Frolova, Natalia; Korablova, Olga; Mykoliv, Ivan; Voitsekhivskyi, Volodymyr (My University, 2020)
Вивчено основні показники якості: кислотність, пероксидне, анізидинове число та інтегральний показник повного окислення жиру. За еталон була обрана масляна паста, що складається з масла, сухого знежиреного молока та жиророзчинних емульгаторів. З огляду на отримані результати оцінки стійкості жирової фази досліджуваних масляних паст рекомендується наступний максимальний термін зберігання: при температурі (4 ±2 °С) ‒ 7 діб, при температурі (-3 ±1 °С) – 15 діб, при температурі (-26 ±2 °С) ‒ 30 діб.

Basic quality indicators studied: acidity, peroxide, anisidine value and integrated value of complete fat oxidation. Butter paste was selected as a reference, consisting of butter, skim milk powder and fat-soluble emulsifiers. In view of obtained results of fat phase stability evaluation of studied butter pastes, the following storage maximum time is recommended: at the temperature of (4 ±2 °С) ‒ 7 days, at the temperature of (-3 ±1 °С) – 15 days, at the temperature of (-26 ±2 °С) ‒ 30 days.
Keywords: масляна паста; молочний білок; рослинний білок; молоко; жир; окиснення; butter paste; milk protein; vegetable protein; milk; fat; oxidation; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування