Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2019-04-262019-04-262019Камінська, С. В. Дослідження фазового переходу вода - лід при заморожуванні ягід ожини / С. В. Камінська, Г. О. Сімахіна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : матеріали 85 міжнародної конференції молодих аспірантів і студентів, присвяченої 135-річчю Національного університету харчових технологій 11-12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. - С. 37.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29211Зв’язана вода захищає клітини рослин від руйнівних впливів переохолодження. При заморожуванні досліджуваних зразків кристалізація вільної води в них починається при значному переохолодженні. Connected water protects plant cells from the destructive effects of overcooling. When freezing the samples under study, crystallization of free water in them begins with significant overcooling.uk-UKожиналідводазахиструйнуваннязаморожуванняblackberriesicewaterprotectiondestructionfreezingкафедра технології оздоровчих продуктівДослідження фазового переходу вода - лід при заморожуванні ягід ожиниArticle