Грищенко, Анна МиколаївнаГанзина, Богдан ОлеговичКосмик, Антон Русланович2024-11-112024-11-112023Грищенко, А. Характеристика органічних столових гарбузів для використання в технології хлібобулочних виробів / А. Грищенко, Б. Ганзина, А. Космик // Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів : матеріали І Всеукраїнської науково-практичної конференції, 17 квітня 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 26–27.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45640Проаналізовано органічні гарбузи різних сортів за органолептичними показниками та властивостями шкірки і м’якоті, співвідношенням шкірки, насіння та м’якоті. Проаналізовано якість пюре, приготованого з досліджуваних гарбузів. Рекомендовано в технології хлібобулочних виробів використовувати пюре з гарбузів сорту «Баттернат».Organic pumpkins of different varieties were analyzed according to organoleptic indicators and properties of skin and pulp, the ratio of skin, seeds and pulp. The quality of puree prepared from the investigated pumpkins was analyzed. It is recommended to use butternut pumpkin puree in the technology of bakery products.ukорганічний хлібгарбуз сорту «Баттернат»органічний гарбузгарбузове пюреначинка з гарбузового пюреorganic bread“Butternut” pumpkinpumpkin pureepumpkin puree fillingкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівХарактеристика органічних столових гарбузів для використання в технології хлібобулочних виробівAbstracthttps://orcid.org/0000-0002-0617-6918