Характеристика органічних столових гарбузів для використання в технології хлібобулочних виробів - Грищенко, Анна Миколаївна; Ганзина, Богдан Олегович; Космик, Антон Русланович (My University, 2023)
Проаналізовано органічні гарбузи різних сортів за органолептичними показниками та властивостями шкірки і м’якоті, співвідношенням шкірки, насіння та м’якоті. Проаналізовано якість пюре, приготованого з досліджуваних гарбузів. Рекомендовано в технології хлібобулочних виробів використовувати пюре з гарбузів сорту «Баттернат».

Organic pumpkins of different varieties were analyzed according to organoleptic indicators and properties of skin and pulp, the ratio of skin, seeds and pulp. The quality of puree prepared from the investigated pumpkins was analyzed. It is recommended to use butternut pumpkin puree in the technology of bakery products.
Keywords: органічний хліб; гарбуз сорту «Баттернат»; органічний гарбуз; гарбузове пюре; начинка з гарбузового пюре; organic bread; “Butternut” pumpkin; pumpkin puree; pumpkin puree filling; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів