Особливості застосування метаногенезу та аеробної ферментації для очищення стічних вод молокозаводів - Семенова, Олена Іванівна; Ткаченко, Т. Л.; Гевчук, К. О. (My University, 2012)
Доведена ефективність застосування комплексної технології очищення стічних вод підприємств харчової промисловості. Охарактеризовані переваги анаеробного способу в порівняння з аеробним біологічним очищенням. Наведені результати показників забруднених та очищених стічних вод в результаті застосування лабораторної установки – метантенку та аеротенку.

The efficiency of the use of complex technology of wastewater treatment for the food industry. Described the benefits of anaerobic process in comparison with aerobic biological purification. The results of the performance of contaminated and treated waste water as a result of the laboratory setup - digester and aeration.
Keywords: стічні води; анаеробне очищення; періодичне зброджування; біогаз; аеробна ферментація; активний мул; wastewater; anaerobic treatment; periodic digestion; biogas; aerobic fermentation; activated sludge; кафедра екології та екоменеджменту