Використання високомінералізованої зернової сировини у вирішенні проблеми мікроелементної нестачі - Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна (My University, 2009)
Проаналізовано причини нестачі мікроелементів у раціонах харчування населення України. Обґрунтовано доцільність вибору зернових в якості функціональної основи для виробництва продуктів, спрямованих на профілактику мікроелементного дефіциту. Розглядається перспектива збагачення зерна мінеральними речовинами шляхом використання штучних живильних середовищ і наведено результати перших експериментальних досліджень. The reasons for lack of micronutrients in the diet of the population of Ukraine. The appropriateness of choice of grain as a functional basis for the production of products aimed at the prevention of trace element deficiency. Consider the prospect of enriching grains minerals by using artificial culture media and the results of the first experimental studies.
Keywords: біокомплекси мікроелементів; живильне середовище; зернова сировина; biocomplexes micronutrient; medium; grain raw material; кафедра технології оздоровчих продуктів